Ποιοί είμαστε

Το σωματείο  Ελληνική Γονιμότητα ‘Magna mater’, με έδρα την Αθήνα και παραρτήματα στην Θεσσαλονίκη και στην Κρήτη ιδρύθηκε επίσημα το 2003.

Στόχος

Κύριο στόχο του σωματείου μας, αποτελεί η ευαισθητοποίηση του κοινού, μέσω της ενημέρωσης, για θέματα που αφορούν τόσο την υπογονιμότητα, όσο και τις νέες μεθόδους υποβοηθούμενης αναπαραγωγής. Προς αυτή την κατεύθυνση, το σωματείο Ελληνική Γονιμότητα Magna Mater, συμμετέχει σε τακτά χρονικά διαστήματα σε ενημερωτικές εκπομπές ειδικού ενδιαφέροντος, καθώς επίσης διοργανώνει ημερίδες σε μεγάλους δήμους σε ολόκληρη την Ελλάδα.  Με τον τρόπο αυτό, ευελπιστούμε στην μείωση του κοινωνικού ταμπού που συνοδεύει τα ζευγάρια που βιώνουν την ακούσια ατεκνία, καθώς επίσης και στην ενημέρωση των υπογόνιμων ζευγαριών για την οργανωμένη βοήθεια και στήριξη που μπορούν να λάβουν από το σωματείο μας.

Σημαντική είναι επίσης η διοργάνωση μηνιαίων συναντήσεων με επαγγελματίες υποβοηθούμενης αναπαραγωγής (γυναικολόγους, εμβρυολόγους), αλλά και με επαγγελματίες ψυχικής υγείας (ψυχολόγους-ψυχολόγους υπογονιμότητας). Με τον τρόπο αυτό δίνεται η ευκαιρία στα  υπογόνιμα ζευγάρια να ανταλλάξουν σκέψεις και προβληματισμούς, να μοιραστούν αγωνίες μειώνοντας το αίσθημα απομόνωσης που πολύ συχνά βιώνεται με έντονα συναισθήματα. Επίσης, η πρόσωπο με πρόσωπο συνάντηση με εξειδικευμένους γιατρούς, μειώνει το άγχος των ιατρικών θεμάτων που συνοδεύουν την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, καθώς δίνεται ο χώρος αλλά και ο χρόνος να ζητηθούν καίρια θέματα, να λυθούν τυχόν απορίες και να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο ασφάλειας  μέσα στο οποίο θα μπορούν να απαντηθούν αγωνιώδη ερωτήματα .

Forum

Κανείς μπορεί να μάθει περισσότερα για το σωματείο μας, επισκεπτόμενος την ιστοσελίδα www.ellinikigonimotita.com .Η σημαντικότατη συμμετοχή, όχι μόνο ατόμων που βιώνουν οι ίδιοι την ακούσια ατεκνία, αλλά και των κοινωνικού περιγύρου αυτών, δίνει δύναμη τόσο στα μέλη του σωματείου αλλά και στους ανθρώπους που δουλεύουν γι’αυτό. Μέσω του ηλεκτρονικού Forum, http://www.magnamater.gr/forum δίνεται τη δυνατότητα  έκφρασης δυνατών συναισθημάτων, αποδέκτες των οποίων είναι άτομα με βιωματική εμπειρία. Επισκεπτόμενος κανείς το forum του σωματείου, συνειδητοποιεί τη δύναμη ψυχής μιας γυναίκας που λαχταράει ένα παιδί, αλλά και τη στήριξη που δίνει η μια γυναίκα στην άλλη, στη χαρά αλλά και στη δύσκολη στιγμή του αρνητικού αποτελέσματος. Είναι πραγματικά πάρα πολύ συγκινητικό και ανθρώπινο το δέσιμο και η φιλία που αναπτύσσεται μεταξύ ατόμων τα οποία μοιράζονται τις ίδιες υπαρξιακές αγωνίες.

Οικονομικές επιχορηγήσεις

Χορηγίες από μεγάλα κέντρα στην Αθήνα δίνονται για την οικονομική ενίσχυση των μελών  του Σωματείου  Ελληνική Γονιμότητα Magna Mater.  Συγκεκριμένα, δίνεται έκπτωση έως και 30 % της αρχικής αξίας των μεθόδων υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, ώστε η απόκτηση παιδιού να μην αποτελεί προνόμιο πλουσίων.

Η Πρόεδρος του σωματείου Magna Mater κ. Τζεφεράκου, από το 2005, λειτουργεί ως εκπρόσωπος των ασθενών στο Υπουργείο Υγείας.  Οι προσπάθειες που σωματείου μας έχουν μέχρι στιγμής οδηγήσει στην δωρεάν καταβολή φαρμάκων για 4 προσπάθειες, εφόσον το ζευγάρι είναι ασφαλισμένο σε κάποιον κρατικό φορέα.

Επιπρόσθετα, έχουμε συμβάλει θετικά στη σύσταση του νομικού πλαίσιο 3305, το οποίο αφορά την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή. Συγκεκριμένα, η Πρόεδρος του Σωματείου κ. Τζεφεράκου, εισηγήθηκε τον δανεισμό καθώς και την κατάψυξη ωαρίων, εμβρύων, σπέρματος, αλλά και την απόκτηση παιδιού με την συμμετοχή της παρένθετης μητέρας. Τέλος, καθοριστική υπήρξε η πρόταση του Σωματείου ώστε η ηλικία της γυναίκας να υπερβαίνει τα 50 έτη (με κατάλληλες προϋποθέσεις). Σήμερα πλέον, όλες οι ενέργειες αυτές αποτελούν νόμους τους κράτους.

Μελλοντικά σχέδια

Στην Ελλάδα υπάρχουν 300.000 υπογόνιμα ζευγάρια, τα οποία χρειάζονται στήριξη ψυχολογική, οικονομική αλλά και ενημέρωση για κάθε πλευρά της υπογονιμότητας. Στόχος του Σωματείου Ελληνική Γονιμότητα Magna Mater είναι η δημιουργία συνδέσμων με ολόκληρη την  Ελλάδα αλλά και με το εξωτερικό, ώστε να υπάρχει πολυδιάστατη και οργανωμένη βοήθεια όχι μόνο προς τα υπογόνιμα ζευγάρια, αλλά και στις οικογένειες αυτών, οι οποίες καθημερινά μαστίζονται από τη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα. Τα μόνα μας όμως έσοδα είναι η συνδρομή μελών (εάν αυτό είναι εφικτό) και η κατά καιρούς χορηγίες φαρμακευτικών εταιρειών. Πιστεύουμε ότι είναι πολύ καλό να υπάρχουν δεσμοί και με άλλες χώρες καθώς αυτό θα μας βοηθήσει στην ανταλλαγή απόψεων και στην καλύτερη υλοποίηση των στόχων μας.

Για όλους τους παραπάνω λόγους το σωματείο μας με ευαισθησία και σεβασμό στην απόκτηση παιδιού αγωνίζεται με κάθε τρόπο, ώστε το όνειρο της μητρότητας να γίνει πραγματικότητα.

Ελληνική Γονιμότητα Magna Mater

Τηλέφωνο:    210-9011-706

Email:            info@magnamater.gr

Ιστοσελίδα:   ellinikigonimotita.com

Με εκτίμηση,

Η πρόεδρος του Σωματείου

Πέρσα Χατζέλη Τζεφεράκου

Το Δ.Σ. του σωματείου Ελληνική γονιμότητα Magna Mater

Πρόεδρος – Τζεφεράκου Περσα
Αντιπρόεδρος – Κλιματσάκη Χρυσαφία
Γραμματέας – Γιώτη Αφροδίτη
Ταμίας – Μπράμου Αθανασία
Μέλος – Κάχρη Ειρήνη

Ελάτε να δημιουργήσουμε χαμόγελα!

Το σωματείο Ελληνική γονιμότητα  Magna Mater έχει σκοπό να βοηθήσει, να αγκαλιάσει τα ζευγάρια που αντιμετωπίζουν πρόβλημα υπογονιμότητας τόσο στο τομέα της ενημέρωσης για την υποβοηθούμενη αναπαραγωγής όσο και της ψυχολογικής υποστήριξης από ειδικούς ψυχολόγους.

Αλληλεγγύη – Μέριμνα

Σε τακτά χρονικά διασττήματα κάνουμε συναντήσεις με εξειδικευμένους γιατρούς ώστε να ενημερωθούν τα μέλη μας σχετικά με το πρόβλημά τους Εκεί δίνεται παράλληλα η ευκαιρία στα ζευγάρια να έρθουν σε επαφή μεταξύ τους και να ανταλλάξουν απόψεις και εμπειρίες. Είναι πολύ συγκινητικό να βλέπει κανείς την αλληλεγγύη που υπάρχει, την μεγάλη βοήθεια και το κουράγιο που δίνετε σε όσους προσπαθούν.

Ευαισθητοποίηση

Ευαισθητοποίηση είναι απαραίτητη προκειμένου να σπάσει η προκατάληψη που υπάρχει στη χώρα μας και είναι μεγάλη. Ενώ η υπογονιμότητα σήμερα μπορεί να αντιμετωπιστεί, πολλά ξευγάρια δεν τολμούν καν να μιλήσουν ούτε στο στενό οικογενιακό περιβάλλον. Είμαστε 300.000 ξευγάρια ας ενωθούμε όλοι μαζί να ευαισθητοποιήσουμε την κοινή γνώμη.

Κόστος

Το κόστος είναι δυσβάσταχτο για πολλά ζευγάρια γι’αυτό πρέπει να ευαισθητοποιήσουμε την πολιτεία ώστε να μας βοηθησει ουσιαστικά καλύπτοντας όλο το κόστος όπως συμβαίνει σε όλες σχεδόν τις χώρες της Ευρώπης.
Να ενωθούμε λοιπόν όλοι μαζί στο Σωματείο Ελληνική γονιμότητα  Magna Mater να έχουμε ισχυρό λόγο προς κ΄θε υπεύθυνο και να μας δωθεί η δυνατότητα να δημιουργήσουμε οικογένειες και το παιδί να μην γίνει προνόμιο πλουσίων!

Η υπογονιμότητα δεν είναι ντροπή…

Είναι μια ιδιοτροπία της φύσης που έχει λύση!
Οι τεχνικές υποβοηθούμενης αναπαραγωγής έχουν ποσοστό επιτυχίας που κυμαίνονται 25-30% ανα κύκλο θεραπείας και τα οποία είναι ανάλογα με τα ποσοστά ενός γόνιμου ζευγαριού.
Έτσι με ισχυρή φωνή το Σωματείο Ελληνική γονιμότητα Magna Mater σπάει την προκατάληψη και θέλω και μπορώ να κάνω παιδί